Over Restaurant Bij Ad

Restaurant Bij Ad is een prachtig restaurant gelegen op Landgoed Vidaa in het Lage Bergse Bos, op de grens tussen Rotterdam en Bergschenhoek middenin het recreatiegebied De Rottemeren. Een plek waar u heerlijk kunt genieten van lekker eten, kunt (net)werken, uw feesten en partijen kunt laten organiseren, recepties kunt houden, elkaar het ja-woord kan geven, een uitgebreide borrel kunt houden, en kunt vergaderen! Zien we u bij Restaurant Bij Ad? Tot snel!

Passie voor mooie gerechten

Walking dinners, luxe lunchbuffetten, private dining; Restaurant Bij Ad heeft op culinair vlak een hoop te bieden. “Rijke en mooie gerechten vol warme smaken, geuren en kleuren.” Wij vinden het heerlijk om voor onze gasten gerechten klaar te maken waar ze echt van genieten.

Maak kennis met Ad Janssen

Ad Janssen is de eigenaar van Restaurant Bij Ad. Hij is geboren op 27 mei 1957 in Hooge-Mierde in Noord-Brabant. In 1988 behaalde hij de titel meester-kok en in 1996 startte hij zijn eerste, eigen horecabedrijf Het Kasteel van Rhoon.

Ad Janssen is de verbindende schakel tussen alle bij de GasteRhoon Groep aangesloten horecabedrijven; Het Kasteel van Rhoon, Het Wapen van Rhoon, Museumrestaurant Art & Dining, Catering op niveau, LKKR Rhoon, Kookstudio en Restaurant Bij Ad. Allemaal in de driehoek Dordrecht, Bergschenhoek en zijn eigen woonplaats Rhoon.

Janssen vierde op 1 januari 2021 zijn 25e verjaardag als ondernemer. Hij noemt Restaurant Bij Ad “zijn laatste kunstje”, maar hij laat ook doorschemeren dat wanneer er iets op zijn pad komt, betaalbaar is en het een succes kan worden, hij niks uitsluit.

Hiervoor werkte Janssen tien jaar als tv-kok en was hij uitgever van horecabladen en organisator van vakbeurzen. Hij was bestuurslid van Euro-Toques en een van de drijvende krachten achter het Gilde van Meesterkoks. In 2011 werd Janssen verkozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Nederland.

Ad Janssen zegt er zelf over: “Ik heb de bakkersopleiding gedaan en wilde vervolgens kok worden. Op mijn zeventiende fietste ik naar het station om met de trein naar Eindhoven te reizen. Op mijn 21ste was ik chef van een brigade van acht man. Als ik dit tot mijn 65e zou willen doen, dan was het belangrijk om het SVH-examen te halen, vond ik. Uiteindelijk wist ik dat ik voor mezelf wilde beginnen. Zeven zaken is nooit een ambitie geweest, maar die groei is vergelijkbaar met mijn eigen ontwikkeling. Ik had er één, wilde er twee, daarna drie en zo door”.

Het is de eerste keer dat Janssen zijn eigen naam in de naam van zijn zaak heeft verwerkt. Hij wil graag veel tijd doorbrengen in de zaak en vindt ook dat dat nodig is, omdat het restaurant zijn naam draagt.

Landgoed Vidaa

Restaurant Bij Ad is gelegen op het prachtige Landgoed Vidaa in Bergschenhoek. Geniet van de prachtige omgeving en kijk uit op het water. De inrichting van de verschillende zalen van Restaurant Bij Ad en Langoed Vidaa zorgt voor een maximale flexibiliteit en geeft uitgebreide mogelijkheden. 

Denk bijvoorbeeld aan een borrel, feest, congres/beurs, vergadering, high tea, private dining,  huwelijk of een condoleance.

Heeft u vragen of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op via 010 – 313 52 78 of via ons contactformulier. Wij denken graag met u mee.